Udskriv

Hvem kan deltage?

Gratis 22 ugers kursus for dig som:

  • Er kvinde med international baggrund.
  • Har en mellem- eller længerevarende uddannelse fra dit hjemland
  • Har et danskniveau svarende til minimum Danskuddannelse 2 modul 5 og Danskuddannelse 3 modul 3.
  • Ikke får dagpenge, kontanthjælp eller S.U
  • Ikke har arbejde.

Kurset ”Kvinder For Fremtiden” har fokus på at få dig i arbejde eller i uddannelse.

KvinderPaaVej Dansk

 

Language

Hvad siger kvinderne?

Ola (Alexander): Jeg er blevet mere åben i forhold til danskerne. Men det vigtigste for mig har været at få tid til at tænke på mine ønsker og planer, og finde ud af hvad mit mål i livet er. Projektet hjælper mig med at konkretisere det.(efter 3 uger på Kff)
Ola (Alexander): Jeg lærte noget ud af oplæggene på konferencen og jeg har allerede brugt nogle oplysninger til at give råd til min veninde, som lige har besluttet at åbne egen forretning i Polen. Samtidigt er jeg sikker på at jeg kan bruge oplysningerne til mig selv. Jeg nød især den 3. præsentation. (Konferencen i Ringsted)
Ola (Alexander): Sprogmæssigt er jeg blevet mere åben. Jeg er blevet mere selvsikker i at tale dansk. Jeg kan mærke forskel når jeg taler med danskerne. Det er en rigtig god mulighed for mig at lære mig selv at kende. Jeg udvikler mig personlig og fagligt. Jeg har været meget koncentreret om min lille datter. Nu er der plads til mig. Den chance får jeg måske ikke igen. 
Ola (Alexander): Min personlige opfattelse om KFF var meget ”alvorlig”. Generelt er kurset et smukt initiativ. Vi får chancen for at arbejde på vores udd. niveau. Jeg fortæller alle mine veninder om kurset. De er meget interesserede.
Humera efter 3 uger på KFF: Jeg er blevet mere selvsikker. Det kan jeg mærke når jeg snakker i telefonen eller sammen med mine børn. Nu er jeg igen godt i gang med at lære mere dansk.
Humera: Konferencen var en stor oplevelse for mig, selvom jeg ikke tænker på at åbne egen virksomh. Jeg har lært en masse ting: Man skal ikke give op Ens vilje og netværk er rigtig vigtigt. Hvis man får en mulighed skal man tage den.
Inese efter 3 uger på KFF: Jeg har lært at være mere åben. Min ordstilling er bedre, det giver mig selvsikkerhed. Jeg kan bedre præsentere mig selv. Jeg er ikke bange for at sige min mening. Jeg kan bedre udtrykke mig. Jeg er mere sikker på de ord jeg bruger. Lene og Solveig I giver mig tryghed, derfor er det nemt at lære.
Inese efter konference i Ringsted: Konferencen har givet mig selvsikkerhed. På konferencen var mange gode ideer og mange gode råd.Vi kvinder skal tænke stort og er gode til at multitaske. Vi skal tænke som en mand og gøre som en kvinde.
Inese: Jeg er glad for hele kurset. Jeg er glad for holdet.Jeg konfronteres med min angst for at tale, det er godt for mig. Jeg synes, der mangler en måned på projektet. Vi kunne godt bruge mere tid. Jeg ville gerne ud på flere virksomheder. Men indtil nu har jeg fået et bedre overblik over arbejdsmarkedet.
Olena efter 3 uger på KFF: De danskere jeg kender siger at min udtale og sætningskonstruktioner er blevet bedre. Jeg er begyndt at bruge ord i mine sætninger som jeg ikke forstod godt før og ikke brugte f.eks. desuden, først og fremmest osv. Jeg er glad for at vi snakker meget her. Jeg venter på hvornår jeg kan tale lige så godt dansk som jeg kan læse dansk.
Olena: Jeg kunne godt lide den del af konferencen hvor kvinderne talte om deres virksomhed…… Disse eksempler hjælper mig til at tro på min egen succes.(efter konference i Ringested)
Cherice: Før kunne jeg ikke finde min vej. ”Hvordan og hvornår skal jeg starte” var altid et stort spørgsmål for miog. Jeg kunne forstå dansk men jeg var bange for at danskerne ikke forstod mig. Danskerne sagde at jeg kunne tale dansk men jeg havde ikke meget selvtillid. 
Cherice:  Nogle af mine veninder sagde at jeg spildte tiden på det her projekt, fordi jeg kan finde arbejde nu som rengøringsassistent, men jeg er uddannet sygeplejerske!!! Men jeg sagde at det var en vigtig oplevelse for mig fordi jeg lærer meget. 
Cherice efter 3 uger på KFF: Projektet er ikke kun at tale dansk, men jeg er stolt af mig selv fordi jeg har nu lidt viden om hvordan arbejdsmarkedet fungerer her i Danmark. På 3 uger kan jeg sige at jeg nu forklarer mig og kommunikerer mere på dansk.
Cherice: Jeg har lært mange ting på konferencen. Det er ikke min drøm at være selvstændig, men personligt hjalp den mig meget. Især den kvinde med børnehaven, hun gav mange ord, som gjorde indtryk i mit hjerte. Hun sagde bla. At hun ikke gav op!!!!
Cherice: Den konference hjalp mig personligt, fordi jeg fik mange råd, som kan hjælpe mig i mit liv. Vi er udlændinge, men vi har en mulighed for at få succes hvis vi kæmper for det. Sørupgård var smuk og maden var god. (efter konference i Ringsted)
Chachira: Det var min mand der ville have mig på KFF. Jeg var lidt negativ først, nu er jeg meget positiv. Før talte jeg meget thai med mine veninder. Jeg er nu nødt til at tale dansk . Det har hjulpet mig. Jeg forstår meget mere nu og taler meget bedre.
Kinga efter konferencen i Ringsted: Jeg kan se min fremtid lidt mere positivt. De har vist os at kvinder også kan nå deres mål, hvis de vil og kæmper for det.
 Jeanne D' Arc: Min hovedmål var at jeg ville lære mere dansk. Jeg kan mærke at jeg forstår og taler meget mere nu. Jeg taler meget mere dansk f.eks. i forretninger.
Jeanne D' Arc: Før var jeg meget bange for at tale dansk. Jeg var meget stresset over ikke at kunne udtrykke mig på dansk, når jeg sad derhjemme. Jeg ville ikke blive i DK. Jeg er meget genert. Jeg kunne ikke forstå, hvad danskerne sagde. Men nu forstår jeg danskerne meget bedre. Jeg er ikke mere genert. 
Jeanne D' Arc: Hvis vi har fest, kan jeg deltage meget bedre i socialt samvær m. min mand og hans kolleger f.eks. Jeg kan snakke nu,  og jeg kan forstå, hvad min mands kolleger siger. Jeg er mere selvsikker. Jeg har fået mange informationer jeg ikke har hørt før. Nu forstår jeg f.eks. meget bedre traditioner i DK.
”Vi er så glade for at deltage i kurset. Det giver os store muligheder for at finde os selv i et nyt land, som Danmark. Vi kan godt lide at mødes hver dag.Projektet udvikler os både professionelt og personligt. Vi får viden om danske virksomheder, dansk arbejdspladskultur og miljø. Vi håber, at det vil hjælpe os med at blive integreret i det danske samfund og at få de rigtige job til os alle”.

Referencer

Lilit

Da jeg startede på "Kvinder For Fremtiden", det var meget svært for mig at forstå. Fordi alle talte på forskellige måder. Men efter to – tre uger begyndte jeg at forstå bedre, fordi alle hjalp mig meget. Vi skriver og taler meget i klassen, vi laver sjov, vi diskuterer om forskellige ting, om vores interesser, uddannelse, børn og livsstil.

Der er ekstra kursus i projekt, som Førstehjælpskursus og præsentation af CV. Begge kurser er meget vigtige. Vi bliver også delt i 2 grupper, hvor vi kan vælge mellem 14 dages it-kursus og iværksætterkursus

På it-kurset lærer man, hvordan man laver en hjemmeside og nu har vi en dejlig hjemmeside med vores billeder, forum og digital dagbog.
På iværksætterkurset, hvor jeg går, lærer vi om skat og moms, og hvad det vigtigste spørgsmål er, når vi skal lave vore forretningsplan og tænke på hvem vores kernekunder er. Vi lærer flere nye ord om os selv og om vores arbejde og om hinanden.

For mig er alt interessant og nyt og vigtigt. Her skriver og læser og taler vi mere end på Sprogskole.

Her har jeg mange nye veninder og lærere. For nogle dage siden kom Annette og hørte min elevatortale. Hun sagde at mit dansk var blevet meget bedre. Og Katya har sagt, at jeg taler hurtigere og mere sikkert. Så jeg er meget glad for at jeg er kommet på "Kvinde For Fremtiden".

Lilit